Reeducació Postural Global (RPG)

La Reeducació Postural Global (RPG), és un mètode de fisioteràpia global que neix el 1981, el seu creador és Philippe E. SOUCHARD.

El nostre sistema muscular està dividit en músculs estàtics i músculs dinàmics. En el moment que apareix una agressió sobre els músculs estàtics, es produeixen desviacions i compensacions en l’àmbit articular per tal d’evitar el dolor. Aquestes compensacions, amb el temps, produiran noves compensacions i desviacions articulars produint d’aquesta manera un quadre de patologia osteoarticular en cadena.

En que es basa la RPG?

  • Individualitat: Cada persona manifesta de manera diferent les compensacions en la morfologia del seu cos. Això requereix un tractament individualitzat per a cada pacient.
  • Tota compensació ve originada per evitar el dolor produït per una lesió. Haurem d’arribar des del símptoma fins a la causa originaria per tractar adequadament la lesió.
  • El tractament ha de ser global, és a dir, estirant totes les cadenes musculars afectades (anteriors i posteriors) al mateix temps mitjançant les postures d’estirament progressives i actives per part del pacient.
  • Existeixen 8 postures d’estiraments que ens permetran solucionar tot tipus de retracció muscular.
  • El tractament consisteix en 1 sessió individual d’1 hora de duració i un cop per setmana en la qual es duran a terme dues postures.

Indicacions

Preventives

Medicina del treball (higiene postural),

Educació postural.

Curatives

Tractament d’escoliosis, hiperlordosis, hipercifosis.

Patologia de la columna: cervicàlgia, neuràlgia cervico-braquial, torticolis, dorsàlgia, lumbàlgia, ciàtica, alteracions sacro-ilíaques…

Rigidesa i dolor articular.

Disfuncions respiratòries, bloquejos inspiratoris.

 

Utilització de galetes (cookies)

Aquesta web utilitza galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar visites a la web, també per oferir una millor experiència i servei. Si continueu de navegar considerem que accepta la seva utilització. Podeu canviar la configuració i trobar més informació sobre les normes de galetes al enllaç següent política de galetes. ACEPTAR

Aviso de cookies